Trail and Run
gives you

Skärmartorp
Obanad Backyard

OBS INSTÄLLT!!!
Aboutnight

OM LOPPET

Välkommen till Skärmartorp i Lekebergs kommun för ett annorlunda lopp. Spring vår tuffa slinga på 6,7 km med start varje timme. Flest varv vinner. Till skillnad mot andra Backyard Ultra-lopp kommer detta inte handla om vem som orkar springa längst, utan vem som hinner runt.

Vad?

Backyard Ultra-format med bana på 6,7 km.

Datum

Vet ej, någon gång i mars kanske.

Plats

Skärmartorp mellan Lanna och Lekhyttan. Parkering finns vid Hidinge kyrka.

Aboutnight
infonight

TÄVLINGSINFO

Varmt välkomna till Skärmartorp Obanad Backyard. Vi springer en tuff rundslinga på 6,7 km med start varje timme. Hinner man tillbaka till varvning inom timmen får man starta ett nytt varv, annars är man ute. Den som springer flest varv eller är snabbast på sista gemensamma varv vinner. Till skillnad mot andra Backyard Ultra-lopp är banan mycket teknisk svår, blöt och obanad. Man måste springa någolunda snabbt för att ens hinna runt ett varv. Således kommer detta inte bli någon vanlig Backyard Ultra, då ingen kommer orka fler än tio varv.

Anmälan & Nummerlappar
Anmälan sker via formuläret nedan. Endast 30 platser. Ingen efteranmälan på plats. Start kl 09.00. Vi är på plats från kl 08.

Anmälningsavgift = 100 kr

Betalas via swish till nummer: 123 118 33 18. Ange ditt namn i meddelanderutan.

Plats
Start och mål är vid Skärmartorp i Lekebergs kommun. Mellan Lanna och Lekhyttan, eller om man så vill, mellan Örebro och Karlskoga. Parkeringen vid Hidinge kyrka har begränsat antal platser, så samåk gärna. Toalett, dusch- och ombytesmöjligheter saknas helt.

Banan
Banan är en rundslinga som mäter 6,7 km.

Terrängen består av ca 85% obanat underlag och resten stig/skogsväg. Det är blött, lerigt, tekniskt och snårig. Men också otroligt fint. Det sitter rödvita snitslar och pilar som ska följas. Den är även markerad med reflexer om vi håller på länge.

Utrustning
Trailskor med bra grepp är att föredra. Ta med pannlampa och du planerar att hålla på länge. Ta med egen energi till din depå. Arrangören bistår endast med vatten och bullar.

Startlistan finns publicerad här

Sponsorer

infonight
anmalannight
nightanmalan

ANMÄLAN

Anmälan stängd

HITTA HIT

nightanmalan
anmalannight

KONTAKTA OSS

Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar.